BEGYIK ISTVÁN

AN-3
Anyja neve: Ignatovics Anna
Született: Kiskunfélegyháza, 1939. 06. 10.
Házastárs: Az adat betekintési engedély alapján az Emlékpontban férhető hozzá
Gyermekei:
Állami iskola: Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Főiskola (1977)
Párt iskola: Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem szakosító 3 éves (1983)
Szakiskola:
Nyelvtudás: angol (alapfok)
német (középfok)
Fedőmunkahely: Salgótarjáni Karancs Szálló, üzletvezető
Elhárítás:
Lakcím: Salgótarján Fő tér 13.
Telefon:

SZOLGÁLATI ADATOK

Rendfokozat: Főhadnagy (1978. 04. 01.)
Százados (1984. 04. 01.)
Szolgálati hely, idő: BM Nógrád M. III/II. Oszt., főop.beo. (1978. 04. 01.)
Nyugállomány (1984. 10. 31.)
Kitüntetés: Haza Szolgálatáért Érdemérem - arany
Dícséret:
Fenyítés:

BIOGRÁFIA

Idézet az 1984. április 28-án Szabó József alezredes (Nógrád megyei RFK ÁB szerv III/II. osztály vezetője) által kelt minősítéséből:

Aktív tanulmányozó, ellenőrző munkájával eredményesen hozzájárult az osztály hálózatépítő tevékenységéhez. [...] 1983 augusztusában a Nógrád megyei tanács Kereskedelmi Felügyelősége  éttermének üzletvezetője, 3 helyettese és 16 felszolgálója ellen (kb. 60.000 forint értékben) folyamatosan elkövetett vásárlók megkárosítása bűncselekmény miatt eljárást kezdeményezett. Begyik elvtárs ezzel egyidőben fegyelmi eljárást folytatott le, de az üzletvezetők elbocsátását megfelelő utánpótlás hiányában nem tudta megoldani. Ezt követően 1983 decemberében saját hatáskörben a szálloda éttermében leltárt rendelt el, melynek során 90.901 ft hiányt állapított meg. Az ügy kapcsán a szálloda budapesti központjától ellenőrzési csoport kiküldését kérte. Az ügyben büntetőeljárás is indult, melynek során vizsgálati szakban a felügyelő ügyész észrevételezésére a fegyelmi eljárás kapcsán munkahelyi vezetője a szálloda igazgatójának felelősségét is megállapította. A büntető eljárás vele szemben ügyészi megrovással zárult. A fegyelmi eljárás során [...] vezérigazgató felajánlotta Begyik elvtársnak, hogy Budapesten végzettségének és gyakorlatának megfelelő beosztást biztosít részére. Az ajánlat váratlanul érte, velünk való konzultációra lehetőséget nem kapott, ezért azt nem fogadta el. Az üzletvezetői kinevezést méltánytalannak tartotta, ezzel kapcsolatos fellebbezését a helyszínen bejelentette. A fellebbezés érvényesítésére azonban nem került sor, mivel a vezérigazgató 1984. március 5-én  [...] Kinevezte a Karancs Szálloda értékesítési és áruforgalmi vezetőjévé. Ezt a vezérigazgatói döntést velünk egyeztetve elfogadta. Új beosztásához a vezérigazgató a legelemibb feltételeket sem biztosítja. Magánbeszélgetések alkalmával fedőmunkahelyének több illetékes vezetője tudomására hozta hogy neki el kell menni a Karancs szállodából, ne ragaszkodjon makacsul jelenlegi munkahelyéhez. Az utóbbi időben kialakult személyi körülményei ellenére is biztosította operatív érdekeink érvényesülését. [...] Feladat [...] velünk egyeztetve tegyen kezdeményezést a fedőmunkahelye megváltoztatására.

Apja kisiparos, anyja meós. Érettségi után a Duna szállodában dolgozott, ahol 1959-ben szakács, 1962-ben felszolgáló szakmunkás bizonyítványt szerzett. 1964-től a Karancs Szálló üzletvezetője. Neje szakoktató a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán.

TÉRKÉP