HÍREK

Szabotázs a Csepel Művekben 2012-01-05

A Csepel Művek Vasmű Durvahengermű üzemében 1987. május 18-án ismeretlen elkövetők szándékos rongálás kísérletét követték el, melynek felderítésére az állambiztonság – feltételezve a szándékos elkövetést „Aknás” fedőnéven rendkívüli események dosszié megnyitását látta szükségesnek.

Dr. Boros Imre helyreigazítási kérelme 2011-11-09

Rágalmazás miatt indított pert a szigoruantitkos.hu oldalt működtető Emlékpont ellen dr. Boros Imre közgazdász, volt miniszter. A személyes meghallgatás után dr. Boros Imre megállapodott a lista közzétevőivel, hogy bemutatjuk az ő cáfolatul szolgáló bizonyítékait.

SZT-tiszti jelentések és egyéb dokumentumok, valamint 7 új név az adatbázisban 2011-07-07

Az elmúlt hónapok alatt végzett forrásfeldolgozó munka eredményeként – a BM parancsgyűjtemények feldolgozása és felülvizsgálata mellett – egyéb, az SZT-tisztekre vonatkozó dokumentumokat tettünk közzé honlapunkon.

Kilenc új név az adatbázisban 2011-05-24

A kutatás folytatásaként befejeződött az 1988–1990-es évek idejére vonatkozó belügyminisztériumi parancsgyűjtemény adatainak felülvizsgálata.

Bővülő adatbázis 2011-04-08

Jelen kutatás eddig szinte kizárólag a volt III/II-es Csoportfőnökség, tehát a kémelhárítás területén szolgálatot teljesítő SZT-tisztekre vonatkozólag gyűjtött adatokat. Ezt a gyakorlatot a továbbiakban annyiban módosítottunk, hogy az 1960-as évektől 1990-ig rendelkezésünkre álló belügyminisztériumi parancsgyűjtemények alapján nem csak a kémelhárítási csoportfőnökség SZT állományának adatait bővítjük, illetve pontosítjuk, hanem a BM Külügyi Osztály (A), a BM Állambiztonsági Miniszterhelyettesi Titkárság (S), a BM III/2. Operatív Nyilvántartó Osztály (L), a BM útlevélügyeket és „K”-ellenőrzéseket végző III/3. Osztály (H), valamint az ORFK Bűnügyi Csoportfőnökség (T) SZT-állományára vonatkozó adatokat is feldolgozzuk és közzé tesszük.